På Vg1 Bygg- og anleggsteknikk får du lære grunnleggende ferdigheter innenfor bygg og anlegg. Gjennom allsidig praksis lærer du deg ferdigheter innen fagområdene, og du vil få forståelse for bredden innen bygg- og anleggsteknikk. Dette året er grunnlaget for over 30 ulike yrkesfaglige utdanninger på Vg2.
Gjennom praktiske øvelser og teori, vil undervisningen gi deg kunnskap om produkter og tjenester innenfor bygg- og anleggsteknikk. Vi vil blant annet jobbe med materialene tre, sement, mørtel og betong. Gjennom undervisningen får du muligheten til opplæring i de vanligste byggfagene gjennom hospitering i bedrift. Du får sikker opplæring i å bruke ulike verktøyer i byggfagene, grunnleggende stillaskurs og kurs i varme arbeider. Skoleåret består også av relevante og meningsfulle arbeidsoppdrag i nærmiljøet og obligatoriske øvelser i våre verksteder.
Vg1 bygg- og anleggsteknikk inneholder felles programfag, yrkesfaglig fordypning og fellesfag.
Felles programfag
- Praktisk yrkesutøvelse
- Arbeidsmiljø og dokumentasjon
Utførelse av arbeidsoppgaver innenfor programfaget innebærer planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og vurdering av eget arbeid.
Yrkesfaglig fordypning
Yrkesfaglig fordypning skal gjøre det mulig å veksle mellom læringsarenaer og gi elevene mulighet til å oppleve realistiske arbeidssituasjoner i læringsarbeidet.
Yrkesfaglig fordypning skal gi elevene et godt grunnlag for å velge lærefag og en mulighet for å knytte kontakt med potensielle lærebedrifter. Yrkesfaglig fordypnings skal gi elevene en opplæring som er relevant for deres fremtidige yrkesutøvelse.
Yrkesfaglig fordypning skal bidra til å introdusere elevene for arbeidslivet, og gi regionalt og lokalt arbeidsliv mulighet til å definere innholdet i opplæringen i tråd med lokale kompetansebehov basert på læreplaner for aktuelle fag.
Fellesfag
- Engelsk
- Kroppsøving
- Matematikk praktisk for bygg- og anleggsteknikk
- Naturfag for bygg- og anleggsteknikk