Konserter og forestillinger / Nøtteknekkeren - desember

Nøtteknekkeren - desember

Publisert 09.01.2017 08:33,
Sist oppdatert 27.11.2017 14:15

Dansestudioet PS:Dance og Danselinja ved Stange videregående skole setter opp «Nøtteknekkeren» som en samarbeidsproduksjon i desember 2017. Vi ønsker å gi en julegave til menneskene i Hamar og omegn i form av en (nesten) gratis danseforestilling.

notteknekkeren-2017

 

Vi viser forestillingen i Hamar Teater onsdag 13. desember kl. 17.00 og kl. 19.00. Pris kr. 50,- (uavhengig av alder). Event på facebook her.  I tillegg viser vi forestillingen for inviterte skoleklasser tidligere på dagen.

Om "Nøtteknekkeren" og om "Vår egen nøtteknekker":

Balletten «Nøtteknekkeren» ble første gang vist ved Marinsky-teateret i St. Petersburg i 1892, med koreografi av Marius Petipa og musikk av Peter Tchaikovsky.  Etter det har balletten blitt vist hver jul i utallige versjoner verden rundt og er blitt en kjent og kjær juletradisjon for mange.

 

«Nøtteknekkeren» handler om den unge jenta Clara som på julaften får en nøtteknekkerdukke av onkelen sin. Nøtteknekkeren viser seg å være en prins som tar Clara med på en eventyrlig reise. Neste morgen våkner Clara og lurer på om det hele bare var en drøm, eller om det faktisk kan ha vært sant.

 

Vi ønsker å sette opp vår egen versjon av «Nøtteknekkeren». Det blir en bearbeidet og forenklet versjon, men den er tro mot originalhistorien. Vi vil bruke originalmusikk av Peter Tchaikovsky, men vi kommer til å vise flere ulike dansestiler; i tillegg til klassisk ballett vil det også bli moderne dans/samtidsdans og muligens noe hiphop.

 

Vår forestilling passer for alle aldersgrupper og for hele familien. 

 

Publikum vil få se dans av høy kvalitet med dyktige, lokale aktører. Både danselinja på Stange og PS:Dance har dyktige dansere. I tillegg har vi med oss to profesjonelle dansekunstnere til å danse Clara og Nøtteknekkeren.

Danselinja på Stange videregående skole har egen side på facebook. Du finner den her.