Konserter og forestillinger / Nøtteknekkeren - desember

Nøtteknekkeren - desember

Publisert 09.01.2017 08:33,
Sist oppdatert 03.01.2018 13:47

Dansestudioet PS:Dance og Danselinja ved Stange videregående skole setter opp «Nøtteknekkeren» som en samarbeidsproduksjon fra og med desember 2017. Vi ønsker å gi en julegave til menneskene i Hamar og omegn i form av en (nesten) gratis danseforestilling.

notteknekkeren-2017

 

Forestillingen ble vist i Hamar Teater onsdag 13. desember 2017, dels som lukket forestilling for skoleklasser på dagtid, og dels som åpen forestilling på kveldstid.

Et tilsvarende arrangement blir planlagt for desember 2018

Om "Nøtteknekkeren" og om "Vår egen nøtteknekker":

Balletten «Nøtteknekkeren» ble første gang vist ved Marinsky-teateret i St. Petersburg i 1892, med koreografi av Marius Petipa og musikk av Peter Tchaikovsky.  Etter det har balletten blitt vist hver jul i utallige versjoner verden rundt og er blitt en kjent og kjær juletradisjon for mange.

 

«Nøtteknekkeren» handler om den unge jenta Clara som på julaften får en nøtteknekkerdukke av onkelen sin. Nøtteknekkeren viser seg å være en prins som tar Clara med på en eventyrlig reise. Neste morgen våkner Clara og lurer på om det hele bare var en drøm, eller om det faktisk kan ha vært sant.

 

Vi har ønsket  å sette opp vår egen versjon av «Nøtteknekkeren». Det har blitt en bearbeidet og forenklet versjon, men den er tro mot originalhistorien. Vi har brukt originalmusikk av Peter Tchaikovsky, men har brukt flere ulike dansestiler; i tillegg til klassisk ballett har vi brukt både moderne dans/samtidsdans og hiphop.

 

Forestillingen passer for alle aldersgrupper og for hele familien. 

 

Både danselinja på Stange og PS:Dance har dyktige dansere. I tillegg er to profesjonelle dansekunstnere med for å danse Clara og Nøtteknekkeren.

Danselinja på Stange videregående skole har egen side på facebook. Du finner den her.