Konserter og forestillinger / Kirkekonserter - nov/des

Kirkekonserter - nov/des

Publisert 27.06.2012 17:46,
Sist oppdatert 08.12.2017 11:30

Siden 1988 har elevene ved musikklinja på Stange videregående skole hatt konsert i helgen i slutten av november/begynnelsen av desember. Konsertene har funnet sted i de vakre middelalderkirkene i Stange og Ringsaker. Disse kirkene skaper en høytidelig ramme rundt konserten og har akustiske forhold som gjør at akustisk musikk og det ungdommelige koret klinger spesielt godt. Konsertene er svært populære, og blir utsolgt fort.

I 2017 kretset instrumental- og vokalmusikken rundt temaet «Nordlys», noe som også ga konserten navn. Musikklinjekoret, som består av alle elevene på musikklinja, sang også et bredt utvalg av nordiske sanger. Ovenstående bilde er fra HA, og er en link til avisens omtale av konserten.

Tilsvarende konserter vil bli arrangert i Stange og Ringsaker kirker i 2018. Sannsynlige datoer:

Stange kirke fredag 23. november 2018
Ringsaker kirke lørdag 24. november 2018

Dirigent for musikklinjekoret er Torgeir Ziener.

Musikklinja har egen side på facebook. Du finner den her.