Konserter og forestillinger / Kirkedans - nov/des

Kirkedans - nov/des

Publisert 09.01.2017 08:33,
Sist oppdatert 10.01.2017 15:59

Siden høsten 2014 har avgangs-elevene på danselinja i et samarbeid med Ottestad kirke presentert dans i kirken i adventstiden. Fra og med høsten 2016 har samarbeidet blitt utvidet til også å omfatte Vang kirke.

Forrige gang kirkedansen ble gjennomført var søndagene 4. og 11. desember 2016. Da danset elevene i 3. Dans i en koreografi om lys, mørke og advent i de to kirkene.

lysmesse2

Det er tredje året på rad at koreografien inngikk i Ottestad kirkes lysmesse, mens det var første gang den ble vist i Vang. I Vang var dansen tonesatt av at kantor Nils Tore Enget spilte orgel til.

I prosessen har elevene tatt utgangspunkt i hva som skjer rundt oss i adventstiden og om alle kontrastene som lys/mørke, fellesskap/ensomhet, inkludering og ekskludering.

kirkedans-2

Elevene har også fått muligheten til å utforske kirkerommet som scenerom, noe som gir nye og spennende utfordringer til koreografi og fremførelse.

Et tilsvarende samarbeid vil bli gjennomført høsten 2017.

Danselinja på Stange videregående skole har egen side på facebook. Du finner den her.