Elevtjenester / Skolehelsetjenesten

Skolehelsetjenesten

Publisert 05.10.2011 12:47,
Sist oppdatert 26.10.2017 12:18

I henhold til lov om helsetjenesten i kommunene skal kommunens helsetjeneste omfatte en skolehelsetjeneste. Denne tjenesten skal være helsefremmende og forebyggende  blant barn og unge i grunnskolen og den videregående skolen.

Skolehelsetjenesten kan hjelpe elevene med blant annet prevensjonsveiledning, seksuelt overførbare infeksjoner, fysiske og psykiske plager, og sykdommer som det bør tas hensyn til i skolesituasjonen. Ved STAVIS treffer du helsesøster og skolelege i kontoret til høyre for administrasjonen, i 2.etasje. Elevene kan ringe/sende sms for å avtale tid, eller de kan stikke innom uten avtale. Helsesøster kan ved behov formidle kontakt med det øvrige hjelpeapparatet.

Stange kommune har også en Helsestasjon for ungdom. Dette er et tilbud til all ungdom i kommunen og de som går på skole i Stange. Helsestasjonen holder til i samme kontor som helsesøster/skolelege ved Stavis. Tilbudet er gratis, og man trenger ikke bestille time. Helsestasjonen er bemannet med lege og helsesøster.

ÅPNINGSTID:

Mandag: kl.08:30 - 13:30 m/lege og helsesøster

Tirsdag: kl.12:00 - 15:00 m/helsesøster

kl.16:00 - 18:00 m/lege og helsesøster

Fredag:  kl.09:00 - 12:00 m/ Stangehjelper

VELKOMMEN!

Anne Lise Nilssen, helsesøster. (Mandag og tirsdag)

Mob: 91742050, E-post: annelise.nilssen@stange.kommune.no

Teresia Marton, lege (Mandag)

Maria Skalleberg, lege. (Tirsdag)

Rita Oja, Stangehjelper (Fredag)

Mob: 90274107

Facebook: Helsestasjon for Ungdom Stange.

Stangehjelpa
Mandag-fredag 08.00-15.30

Stangehjelpa er et gratis helsetilbud for alle i Stange kommune. Vårt oppdrag er å fremme psykisk helse. Du trenger ikke henvisning.Har du eller noen du kjenner en utfordring eller spørsmål - ikke nøl med å ta kontakt. Ingen problem er for små eller for store. Vi har ikke ventelister - du får raskt time. Vi har mange medarbeidere med bred kompetanse som står til din disposisjon enten utfordringene dreier seg om relasjoner/familie, forskjellige psykiske problemer, eller med alkohol/rus.

stangehjelpa@stange.kommune.no